När ni behöver en interimschef

Växer företaget och har behov av någon som hjälper till att leda en större eller mindre grupp? Det är ett trevligt problem, men ändå ett problem som du behöver lösa.

Chefsrekrytering kan vara komplicerat

I de flesta fall vill du säkert anställa de personer som leder andra inom ditt företag. Dock kan det ta en hel del tid att få tag på rätt person till rätt tjänst. Ibland kan du ta det lugnt, söka och intervjua tills du hittar någon som passar och dessutom vänta in den uppsägningstid som den personen kanske har. Ofta är det för bråttom för det. Då kan det vara läge att titta efter en interimschef.

Interimschefen som hjälp

En interimschef är en konsult som tar på sig den chefsroll som behöver tillsättas för en kortare period. Det är alltså precis vad det låter som. Att få tag på rätt person till den rollen är inte heller trivialt, men du kan hitta din hjälp online. Med stöd från rätt förmedling, kan du lättare hitta någon som förstår uppdraget och har de kunskaper som företaget behöver. Tänk på att även om det till stor del handlar som samma saker som du söker för att anställa en chef, är det också en fördel om interimschefen redan har erfarenhet av konsultuppdrag.