Hitta personal

personal

Att hitta personal att anställa är inte det enklaste, det kan kännas som att de kanaler som finns tillgängliga inte producerar kandidater som håller måttet.

Normalt sett när man söker personal kan man lägga ut en annons på Platsbanken och vänta på att folk hittar annonsen och skickar in sitt CV och ett personligt brev. Medan detta säkert fungerar för många finns det alltid företag som har dålig erfarenhet med denna metod. Detta kan bero på en rad olika faktorer, men istället för att bara försöka igen kan det då vara en idé att söka alternativa rekryteringskanaler.

Något man även ska vara medveten om är att ju högre position man söker anställa något till desto viktigare är det att man använder det bästa möjliga rekryteringssättet. Det kan också vara en bra idé att använda sig av lokal hjälp för att få ett önskat resultat. Ett specifikt exempel är företaget Head Agent som kan hjälpa till med chefsrekrytering i Stockholm.

Är det inte fullt så höga positioner man söker finns det alltid andra sätt att hitta personal. En fungerande metod är att helt enkelt höra med sina nuvarande anställda om de vet någon som skulle kunna passa. De har redan en god insikt i arbetet och vet vad som krävs av någon som måste utföra det. Om de föreslår något kan man ta in dem på en kort intervju och se vad man själv tycker. Detta är faktiskt ett trend i många områden, speciellt i områden som inte kräver specifika utbildningar eller förkunskaper. Dessa jobb är mer sådana som man får lära sig på plats.

Det gäller att prova sig fram och se vilket metod som fungerar bäst. Många gånger kan man försöka ta reda på hur andra i samma bransch gör för att hitta personal och gå samma väg som dem.