För er som behöver få hjälp i er relation som par

Alla som någon gång varit förälskade vet hur enkelt och underbart allt är den första tiden. Så småningom åker de rosaskimrande glasögonen dock av och vi ser den andre för vad den faktiskt är – en helt vanlig människa med fel och brister.

Skilsmässotrenden stigande i Sverige

Det är där och då vi verkligen måste börja arbeta på relationen och välja varandra, om och om igen. Annars blir vi lätt en del av den vanligen ganska dystra svenska skilsmässostatistiken. Antalet skilsmässor i Sverige har fluktuerat något under 2000-talet, och under 2021 var de faktiskt något färre än året innan. Generellt är trenden emellertid fortsatt stigande.

När är det dags att söka hjälp?

Alla par grälar. Det är en helt naturlig del av samlivet och kan till och med göra att vi kommer varandra närmare. När grälen blir slentrianmässiga och inte leder till något konstruktivt, eller när vi kanske helt enkelt blir tysta i stället, kan det vara dags att överväga parterapi. Det finns nämligen många positiva exempel på par som, efter genomgången parterapi, hittat tillbaka till varandra och fått en känslomässigt fördjupad samvaro.

Hitta hjälp här när du känner att du och din partner kan behöva hjälp att förbättra er relation.