Köp eller hyr din studentlitteratur

Som studerande kan studentlitteratur utgöra en stor del av utgifterna. Det finns flera sätt och knep för att hushålla med utgifterna när det gäller din litteratur. Ett annat mycket bra och billigt alternativ är att hyra kurslitteratur. För en billig peng hyr du böckerna per vecka.

Hyra böcker eller digital studentlitteratur

Det finns idag digital kurslitteratur som är både enkel och billigare. Du jobbar lika bra på din dator, mobil eller surfplatta. Det är dessutom lätt att navigera och har bra sökfunktioner, bildfunktioner och kommentarsfunktioner vilket underlättar ditt arbete. Plus att du har allt på ett ställe så att glömma böcker är ett minne blott.

Att köpa och sälja

Det enklaste är så klart att köpa all litteratur inför varje termin och kurs men det kan snabbt bli mycket pengar. Om du väljer att köpa kurslitteratur så går det dock att sälja den vidare efter kursen. Du kan även köpa begagnad kurslitteratur och om du sköter den så kan du sälja den vidare igen.

Billigast är så klart att långa den på biblioteket men det finns fler studenter än vad det finns kopior för utlåning så du måste vara ute i god tid.