Hitta hantverkare

handyman-cutting-a-wooden-board

Att behöva anlita något för att göra ett jobb är något som många upplever som besvärligt, den stora anledningen till detta är för att man inte riktigt vet vad det är man ska titta på och hur man vet att man väljer någon som är kompetent.

När det kommer till att hitta en hantverkare så finns det ett par vägar man kan gå, man kan börja med att kolla i Gula sidorna, i telefonkatalogen om man har en, eller på nätet där de numera finns som en del av Eniro. Alternativt kan man höra sig för bland vänner och bekanta om de kan rekommendera någon, detta är väldigt vanligt då de kan berätta hur nöjd de var med just den hantverkaren de använde sig av,

Det är ofta rekommenderat att ta in anbud från mer än en hantverkare innan man bestämmer sig för vilken man ska anlita, men tänk inte helt och hållet på priset, är det väldigt lågt kan detta vara en röd flagg.

Tänk alltid på att använda ROT-avdrag vid större projekt, detta kan spara in en hel del pengar och tillåta en att göra större renovationer och projekt utan att behöva göra allt för stora mängder av ens sparpengar.

För andra besparingar kan man alltid höra med om hantverkaren erbjuder kostnadsfria uppskattningar av hur mycket arbetet kommer att gå på. Måleri Väst AB är ett exempel på ett företag som själv skriver detta på sin hemsida, var noga med att kolla runt på andra företags hemsidor om detta och andra tjänster som de kan erbjuda.

Tänk också på att man ska aldrig betala i förskott, man behöver endast betala för ett bra utfört arbete och om det visar sig att något måste åtgärdas efteråt har man rätt att hålla inne så mycket pengar som det kommer att kosta för att åtgärda dessa fel.