Fördelarna med plats på företagshotell

FöretagandeFör små företag som främst har kontoret som arbetsplats finns flera fördelar i att hyra ett kontor på ett så kallat företagshotell. Det är lokaler där det finns flera kontor och där varje företag kan hyra ett eller flera kontor.

För det första handlar det om kostnaden. Ett företag som behöver en kontorslokal kan välja att hyra en helt egen kontorslokal eller ett kontor på ett företagshotell. Det sista är betydligt billigare eftersom man inte ensam behöver stå för kostnaden gällande försäkring, värme, el, underhåll m.m.

För det andra handlar det om gemenskap. Även om man inte arbetar inom samma bransch så får man gemenskap kring lunchen och rasterna. Ett sätt att lättare släppa tankarna på jobbet för en stund och skapa sig både en fysisk och psykisk paus från arbetet.

För det tredje är det synergieffekten. Detta gäller främst om man arbetar med något som ligger i närheten av vad de andra gör på hotellet. Ett exempel kan vara att en kommunikatör jobbar på samma företagshotell som en marknadsförare. Kanske får de möjlighet att bygga upp ett samarbete tillsammans och låta kunder från ena företaget även få hjälp från det andra. Även om man inte arbetar inom samma bransch så finns alltid möjligheten att göra reklam för sitt företag och få övriga företagare att åtminstone hänvisa till detta företag om tjänsten/produkten kommer på tal i något sammanhang.