Förbättra din inomhusmiljö

Oavsett om vi arbetar eller inte så är vi inomhus stora delar av vår vardag. Många gånger pratar vi om att gå ut för att få lite frisk luft och kanske det beror på att som oftast så är inomhusluften inte alltid den bästa. Genom att förbättra den inomhusmiljö man befinner sig i, hemma eller på arbetet så skulle vi må betydligt bättre.

Det kan vara svårt att själv åtgärda ett ventilationssystem, då kan det vara bättre att anlita någon som kan detta med ventilationssystem och behandling av luft. Det kan vara att befintligt system är undermåligt och behöver förbättras på något sätt. Inomhusklimatet är lika viktigt som utomhusklimatet, vi vill gärna att det ska vara fint väder ute. Men vi vet att det är viktigt för vår jord att få ett varierat klimat så det växer och gror.

Inomhus är det lika viktigt att det inte blir för torrt utan håller en jämn nivå av luftfuktighet likaväl som den inomhusluft som vi andas är av bra kvalité. Det ska kännas friskt och lagom varmt om vintrarna. Om luften känns för torr så kan man installera en luftfuktare som ser till att man får en jämnare nivå på luftfuktigheten. Det är alltid en fördel att vädra bostaden med öppna fönster emellanåt för att friska upp inomhus.

Växter inomhus kan göra underverk för inomhusklimatet, med männiksor inomhus så ökas koloxiden i luften och med växter så förvandlar växterna denna koloxid till nytt syre som är nyttigt för oss. Nu är ju även växter väldigt dekorativa samtidigt som de gör nytta i hemmet. Se till att skaffa mer växter om du vill testa och se om inomhusklimatet blir bättre. Om man är känslig för starka dofter som vissa blommor kan ge så finns det bra alternativ att använda sig av.