Hitta bra rakprodukter

355598-shaving

För dig som brukar raka dig flera gånger i veckan, eller kanske måste raka sig varje dag, märker man stor skillnad från produkt till produkt. Alla skaffar sig en favorit eller två och har sina egna sätt att ta hand om skägget.

Det många glömmer bort är hur känslig huden är. Hornlagret, det översta lagret på huden, är vår enda barriär mot smuts och bakterier. Och är vi inte varsamma och utsätter det konstant för vatten, tvål och diskmedel, kan vi råka skrubba bort hornlagret. Det är då huden börjar klia, man blir röd och kan till och med få eksem. Tänk på det nästa gång du tvättar ansiktet och händerna med bara tvål och vatten.

För att få en effektiv och skonsam rakning krävs det att du använder rätt sorts produkter. Och ja, man behöver flera produkter för att rakningen ska bli som bäst.

Först ska du ta reda på vilken hudtyp du är: är du torr, fet, normal eller känslig. Alla produkter du köper till ansiktet och kroppen ska vara anpassade för din hudtyp. Hudtypen kan förändras, du kan gå från torr till normal eller från normal till fet, så var uppmärksam på hur huden beter sig och ser ut.

Köp inte produkterna på ett matvaruhus eller Dollar Store. Du vill att din hud ska få det bästa. Det betyder lite finare märken med lite finare ingredienser. Dyrare krämer är drygare, de räcker längre, vilket kan göra att du går plus, minus noll på ditt inköp. Sliqhaq är en butik som är helt inriktad på rakning och hudvård. Det är mycket bättre att köpa från en sådan butik, där företaget har mycket mer kunskap om just rakning och produkter inom det ämnet.

Produkter, lödder, rakhyvlar och liknande behöver även bytas ut och rengöras. Du ska vara försiktig med rakhyvlar och rakknivar, håll dem rena och tvätta dem noggrant efter varje rakning. Håll koll på bäst-före-datumen på produkterna och har alltid locket på. Ställ dem torrt och svalt för att dryga ut livslängden så länge du kan.